CSI / Rusia

Putin cere companiilor rusești să garanteze locurile de muncă ale rușilor care se oferă „voluntari” pentru a lupta în Ucraina

Vladimir Putin spune că angajatorii ar trebui să garanteze locurile de muncă ale rușilor care se oferă voluntari pentru a lupta în Ucraina. Această declarații vine în condițiile unui deficit de soldați la scară largă al armatei ruse, pe frontul din Ucraina, relatează The Moscow Times.

Putin a promis că va cere guvernului să implementeze în legislație această prevedere, după ce a primit plângeri că unii angajatori au amenințat cu concedierea angajaților care și-au luat concedii prelungite în timp ce luptau în Ucraina, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Promisiunea a fost făcută unui angajat al Ministerului pentru Situații de Urgență din Orientul Îndepărtat al Rusiei, căruia i s-a refuzat aparent dreptul de a se întoarce la muncă, a menționat Peskov.

„Putin i-a promis acestui angajat că va atrage atenția guvernului asupra decalajului din legislația rusă”, a spus Peskov, adăugând că „legislația trebuie adusă în concordanță cu situația de facto”.

De asemeena, Parlamentarii ruși au ridicat și ei problema menținerii locului de muncă, declarând că au existat cazuri de concedieri pentru absenteism în cazul unor angajați care au mers să lupte în armata rusă

„Consider că este corect să elaborăm amendamente la Codul Muncii pentru a proteja drepturile voluntarilor”, a scris deputatul Alexander Hinștein pe Telegram, săptămâna trecută.

Acesta a susținut că Ministerul rus al Apărării sprijinit propunerea sa și a adăugat că va prezenta o lege care să garanteze voluntarilor dreptul de a-și păstra locurile de muncă, doar, după ce parlamentul se va întoarce din vacanța de vară.

Kremlinul a refuzat să declare o mobilizare generală, în ciuda avansului redus al Rusiei în Ucraina și a rapoartelor privind pierderile grele suferite de armată. În schimb, a încercat să ducă mai mulți oameni pe front prin recrutarea deținuților și reducerea cerințelor de pregătire sau oferind bonusuri mari pentru înrolare.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *