CSI / Rusia

Putin dă noi asigurări aliaților din Asia în legătură cu stabilitatea Rusiei

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin le-a transmis marţi, 4 iulie, liderilor asiatici că poporul rus este mai unit ca oricând, aceasta fiind prima intervenţie publică internaţională a președintelui rus după revolta mercenarilor Wagner, din luna iunie, relatează Agerpres.

”Poporul rus este mai consolidat ca oricând”, a declarat Putin în cadrul summitului prin videoconferinţă al Organizaţiei de Securitate de la Shanghai (OCS), for din care fac parte, printre alte ţări, China şi India.

”Cercurile politice şi întreaga societate din Rusia şi-au demonstrat în mod clar unitatea şi sentimentul de responsabilitate pentru soarta patriei atunci când au răspuns ca un front unit împotriva unei tentative de revoltă armată”, a adăugat Putin.

Discursul președintelui rus şi accentul pus pe unitatea Rusiei sunt menite să arate cât de dornic este liderul rus să înlăture orice dubiu legat de autoritatea sa la nivel mondial după revolta condusă de liderul grupării paramilitare Wagner, Evgheni Prigojin, în luna iunie.

Pe 24 iunie, luptătorii Wagner au preluat controlul asupra oraşului Rostov-pe-Don şi s-au îndreptat spre Moscova, în cea mai gravă provocare pentru Vladimir Putin de la obţinerea puterii în Rusia în 1999.

Revolta a fost dezamorsată printr-un acord mediat de preşedintele belarus Aleksandr Lukaşenko.

În discursul său, Vladimir Putin a afirmat că Rusia se va opune sancţiunilor şi ”provocărilor” occidentale.

El a adăugat că Moscova intenţionează să îşi extindă relaţiile cu celelalte ţări din OCS. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *