ActualitateCSI / RusiaExterne

Putin declară că Occidentul „vrea să omoare” jurnaliști ruși: „Au trecut la teroare”

Președintele Rusiei, Vladimir Putin a declarat luni că serviciile de informații au dejucat „un complot occidental” pentru uciderea unui cunoscut jurnalist rus, relatează Reuters.

„În această dimineață, Serviciul Federal de Securitate (FSB) a stopat activitățile unui grup terorist care plănuia să atace și să omoare un celebru jurnalist de televiziune rus”, a menționat Putin.

„Au trecut la teroare, la pregătirea uciderii jurnaliștilor noștri”, a adăugat el.

Putin nu a venit însă cu nicio dovadă în sprijinul acestor acuzații. Reuters nu a putut verifica această informație.

Agenția de presă de stat Interfax a relatat că membrii unui grup naționalist au fost reținuți de autoritățile ruse și că acest grup, care acționa la ordinele spionilor ucraineni, complota să-l omoare pe jurnalistul rus Vladimir Soloviev.

Totodată, Putin a mai menționat că Occidentul încearcă să distrugă Rusia din interior, dar că astfel de încercări vor eșua. El a adăugat că Agenția Centrală de Informații (CIA) din SUA conduce încercările de a submina Rusia și consiliază guvernul ucrainean.

Putin, care a pus în mișcare o uriașă mașinărie de propagandă pentru a ascunde poporului rus adevărul despre ceea ce se întâmplă în Ucraina, susține că organizațiile de presă străine și rețelele sociale sunt folosite de Occident pentru a inventa provocări împotriva forțelor armate ale Rusiei. Asemenea acțiuni, a continuat el, ar trebui oprite.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Timpul.md şi pe TELEGRAM!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *