CSI / Rusia

Putin dezvăluie ce se întâmplă dacă economia „șchioapătă, strănută și tușește”

Consolidarea societății poate fi făcută doar cu o economie puternică, în niciun caz atunci când economia „șchioapătă, strănută și tușește”, a declarat joi președintele Rusiei, Vladimir Putin, la o întâlnire cu tinerii antreprenori, potrivit TASS. Președintele rus susține că o țară precum Rusia nu poate fi „îngrădită”.

Prosperitatea economică stă la baza suveranități unui stat, iar Rusia trebuie să se dezvolte astfel încât în domeniile de bază să nu depindă de nimeni, mai ales când vine vorba despre „tehnologiile critice, ceea ce asigură viabilitatea societății și a statului”, a declarat Putin.

De asemenea, președintele Rusiei a remarcat importanța capacității societății de a se închega pentru a rezolva problemele la nivel național.

„Această consolidare a societății este una dintre condițiile cheie, de bază pentru dezvoltare, dacă nu există consolidare, totul se va prăbuși. Dacă economia șchioapătă, strănută și tușește, atunci nu va fi o consolidare a societății, iar dacă nu există consolidare, nu va fi nimic”, a declarat Vladimir Putin.

Președintele Rusiei, Vladimir Putin a mai declarat joi că nicio Cortina de Fier nu va cădea asupra economiei ruse, în ciuda sancțiunilor impuse de Occident, deoarece Moscova nu se va închide de lume așa cum a făcut-o Uniunea Sovietică, transmite Reuters.

„O țară precum Rusia nu poate fi îngrădită”, a spus Vladimir Putin.

Deşi inflaţia din Occident este numită după numele său, acest fenomen este rezultatul unor „greşeli îndelungate” ale ţărilor occidentale, mai consideră Putin.

Sancțiunile impuse Occidentului au condus Rusia spre cea mai mare contracție economică de după căderea Uniunii Sovietice din 1991.

Sursa: Hotnews.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

1 comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *