CSI / RusiaRăzboi

Putin dispune crearea unui centru special de reabiliatre pentru soldații ruși răniți în Ucraina

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin a dispus vineri, 13 ianuarie, guvernului de la Moscova crearea unui centru special de reabilitare pentru soldaţii răniţi în luptele din Ucraina şi stabilirea unui sistem de sprijin pentru militari şi familiile lor, a anunţat Kremlinul, potrivit agenţiei EFE și Agerpres.

Acest centru va fi responsabil cu furnizarea de medicamente, reabilitatea şi reinserţia socială, inclusiv formarea şi capacitarea soldaţilor a căror sănătate este afectată de campania militară.

Putin le-a cerut de asemenea ministerelor apărării şi sănătăţii, precum şi autorităţilor impuse de Rusia în teritoriile ucrainene pe care le-a ocupat, să scutească medicii de mobilizarea parţială decretată în septembrie.

Rusia nu a dezvăluit numărul soldaţilor săi răniţi în campania militară începute pe 24 februarie contra Ucrainei. De atunci, Moscova a difuzat doar de trei ori informaţii despre numărul soldaţilor ucişi, de două ori în martie şi încă o dată în septembrie, când a susţinut că 5.937 de militari ruşi au murit până la acea dată în conflictul din Ucraina, informaţie neconfirmată de surse independente. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *