CSI / Rusia

Putin elogiază economia Rusiei: Inflația este mai scăzută decât în multe țări occidentale. „Șomajul de 3,3%, nu a fost niciodată atât de mic în toată istoria noastră”

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin a prezentat vineri, 16 iunie, în termeni pozitivi situaţia economiei ţării sale, transmite Reuters de la Forumul Economic Internaţional de la Sankt Petersburg.

În sesiunea plenară, președintele rus a afirmat că bugetul Rusiei este în general echilibrat, însă cheltuielile pentru apărare au fost mai mari, cu scopul de a întări securitatea.

Potrivit lui Putin, „tendinţele macroeconomice pozitive se accelerează şi se consolidează”. Acesta a afirmat că în aprilie anul acesta produsul intern brut al Rusiei a crescut cu 3,3% în termeni anuali, iar până la sfârşitul lui 2023 va fi mai mare cu încă un punct procentual sau „oricum, conform FMI, 0,7%”. El a adăugat că după părerea sa şi a experţilor, creşterea va fi mai mare, undeva spre 1,5% şi poate chiar aproape 2%, „iar asta va permite ţării noastre să îşi păstreze locul printre primele economii ale lumii”.

„Am menţinut o politică bugetară şi monetară responsabilă, echilibrată. Combinaţia eficientă a acestora a făcut posibilă atingerea unor niveluri minime ale şomajului şi inflaţiei; aceasta este acum mai scăzută în Rusia decât în multe ţări occidentale, atât din zona euro, cât şi din alte regiuni. Şomaj 3,3%. Nu a fost niciodată atât de mic în toată istoria noastră”, a mai susţinut Putin.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


comentarii

  1. …si plus cei morti pe front si in bombardamente…
   Piticul isteric nici nu mai stie sa numere .Doar sa minta !
   Peste 10 ani RuSSia va trai o si mai mare tragedie.
   Nici nu stiu ce-i asteapta !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *