CSI / RusiaExterne

Putin, elogiu pentru „prietenul său drag”Xi Jinping, care împlinește 70 de ani: „Sub conducerea dumneavoastră, Republica Populară Chineză a înregistrat succese impresionante”

Președintele Rusiei, Vladimir Putin i-a transmis joi, 15 iunie, un mesaj de felicitare „prietenului său drag” și omologului său chinez Xi Jinping cu ocazia împlinirii a 70 de ani, făcând apel la o consolidare a relațiilor lor în contextul conflictului din Ucraina, scrie Le Monde.

„Îți doresc sincer, dragă prietene, sănătate, fericire, prosperitate și succes”, a scris Putin într-un mesaj publicat pe site-ul Kremlinului. „Aștept cu nerăbdare să continuăm dialogul nostru constructiv și să lucrăm îndeaproape împreună în problemele bilaterale, regionale și internaționale actuale, în beneficiul popoarelor Rusiei și Chinei”, a subliniat el.

Rusia și China se bucură de relații strânse, care s-au consolidat de la începutul ofensivei ruse în Ucraina, la 24 februarie 2022, și de la barajul de sancțiuni occidentale care au afectat economia rusă.

De asemenea, Beijingul s-a abținut să condamne invazia rusească. Președintele chinez Xi Jinping a vizitat Moscova în martie, unde a declarat că relațiile bilaterale „intră într-o nouă eră”.

Iată mai jos mesajul transmis de Vladimir Putin:

„Sub conducerea dumneavoastră, Republica Populară Chineză a înregistrat succese impresionante: economia națională crește constant, bunăstarea cetățenilor se îmbunătățește, poziția Beijingului pe scena mondială devine tot mai puternică.

Realegerea în calitate de secretar general al Comitetului Central al Partidului Comunist Chinez și de președinte al Republicii Populare Chineze a confirmat înalta dumneavoastră autoritate politică, precum și sprijinul larg pentru politica pe care o duceți.

Este greu de supraestimat eforturile pe care le-ați depus timp de mulți ani pentru a consolida parteneriatul cuprinzător și interacțiunea strategică dintre țările noastre. Vizita dumneavoastră de stat în Rusia din martie a dat un impuls puternic dezvoltării unei cooperări reciproc avantajoase în domenii-cheie.

Aștept cu nerăbdare să continuăm dialogul nostru constructiv și să lucrăm îndeaproape împreună pe probleme de actualitate de pe agenda bilaterală, regională și internațională, în beneficiul popoarelor rus și chinez.

Vă doresc sincer, dragul meu prieten, sănătate, fericire, prosperitate și succes în activitățile dumneavoastră de stat”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *