Politică

Putin: „Extrădarea lui Snowden e ca tunsul unui purceluș”

‘Assange, la fel ca Snowden, se consideră activişti pentru drepturile omului şi susţin că luptă pentru dreptul la informare. Întrebaţi-vă dacă este necesară extrădarea lor pentru ca ei să fie condamnaţi la închisoare? În orice caz, aş prefera să nu mă ocup cu astfel de probleme pentru că e la fel cum ai tunde un purcel: mult grohăit, dar puţin păr’, a declarat Putin, într-o conferinţă de presă comună cu preşedinta Finlandei, Sauli Niinisto, în oraşul Turku (Finlanda).

Liderul rus a menţionat, de asemenea, că fostul colaborator NSA, Edward Snowden, a venit în Rusia ca pasager de tranzit şi cu cât îşi va alege mai repede destinaţia finală pentru călătoria sa, cu atât va fi mai bine pentru Rusia şi pentru el însuşi.

Putin a dat asigurări că serviciile secrete ruse ‘nu au colaborat’ până acum cu Snowden şi nici pe viitor nu intenţionează să o facă.

Cu toate acestea, şeful statului rus şi-a exprimat speranţa că acest caz nu va afecta relaţiile cu Washingtonul, care insistă asupra extrădării fostului asistent tehnic al CIA. Putin a subliniat că Moscova nu va ajuta Statele Unite în această chestiune, întrucât nu are un tratat de extrădare bilateral cu Washingtonul.

Agerpres
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *