CSI / Rusia

Putin face o nouă remaniere după exploziile misterioase din Mariupol. Ce sarcină va avea „Generalul Armaghedon”

Președintele Rusiei, Vladimir Putin continuă să remanieze conducerea armatei ruse pe fondul unei campanii care stagnează în Ucraina, în timp ce Moscova și-a schimbat comandantul de cel puțin cinci ori de la începutul invaziei în urmă cu un an, scrie The Moscow Times.

După o serie de explozii în spatele liniei frontului, inclusiv în Mariupol, oraș care a fost cucerit în primăvară, Ministerul rus al Apărării a decis să schimbe subordonarea forțelor de apărare aeriană ale armatei.

Potrivit agenției ruse de presă TASS, care citează două surse apropiate armatei, sistemul de apărare aeriană a fost transferat acum din subordinea Forțelor terestre la comanda Forțelor aeriene și spațiale.

Forța de apărare aeriană, a cărei sarcină este de a escorta și acoperi unitățile de luptă, va fi condusă de generalul Serghei Surovikin, supranumit „Generalul Armageddon” de presa rusă din cauza brutalității sale, comandantul Forțelor Aeriene, care a condus forțele ruse de pe frontul din Ucraina din octombrie până în ianuarie.

Sub comanda lui Surovikin, forțele rusești au efectuat lovituri cu rachete împotriva infrastructurii energetice ucrainene și s-au retras de pe malul de vest al Niprului și au abandonat Hersonul, singurul centru regional capturat de la începutul invaziei.

Un veteran în vârstă de 56 de ani al războaielor din Cecenia și Siria care a fost decorat personal de președintele Vladimir Putin, Surovikin a argumentat că retragerea, finalizată oficial două zile mai târziu, va permite Moscovei să salveze echipamente și să redesfășoare forțe – estimate de SUA la 30.000 de militari – în acțiuni ofensive de pe alte fronturi.

Ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu l-a numit pe Valeri Gherasimov comandant al grupului de forţe combinate pentru „operaţiunea militară specială” a Moscovei în Ucraina în luna ianuarie.

Lovituri misterioase în Mariupol

Remanierea conducerii apărării antiaeriene a devenit cunoscută la scurt timp după ce forțele armate ucrainene ar fi început să lovească ținte rusești în Mariupol, la 80 km de linia frontului.

Orașul, distrus aproape complet de război, a fost lovit de cel puțin 14 ori în ultima săptămână, a afirmat ministerul britanic al apărării în evaluarea de marți.

Au fost atacate depozite de muniții din apropierea aerodromului, depozite de combustibil, precum și o bază militară amenajată la o uzină siderurgică din orașul portuar.

Loviturile îngrijorează Moscova, fiind o mare problemă pentru armata rusă, subliniază serviciile secrete britanice, deoarece Rusia era convinsă că Mariupol, un important centru logistic pentru invadatori, se afla în afara razei de acțiune a forțelor armate ucrainene.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *