CSI / RusiaPolitică

Putin i-a decorat pe „măcelarii” din Bucea. Puşcaşii Motorizaţi au fost premiaţi pentru ”eroism, hotărâre şi curaj”

Vladimir Putin a decorat pentru eroism brigada care ar fi comis masacrul de la Bucea. Puşcaşii Motorizaţi au fost premiaţi astfel pentru ”eroism, tenacitate, hotărâre şi curaj”. Președintele rus consideră masacrul ca fiind rezultatul unor acţiuni abile şi decisive. În plus, soldaţii ruşi au demonstrat un nivel înalt de profesionalism.

Deocamdată, Kremlunul nu a indicat unde se află sau unde au fost dislocate trupele Brigăzii 64 şi nici ce misiuni au mai executat.

Ucraina a acuzat armata rusă şi – în special – brigada de puşcaşi motorizaţi că au ucis sute de locuitori din Bucha, după care ori i-au abandonat pe străzi, ori i-au aruncat în gropi comune.

Rusia a negat această acuzaţie şi susţine că masacrul a fost organizat de autorităţile de la Kiev şi de mass-media occidentală. Sau, mai grav, masacrul de la Bucea ar fi fost comis de trupele ucrainene, tocmai pentru a învinovăţi Moscova. 

Cine sunt soldații ruși din spatele masacrului de la Bucea: O unitate de artilerie din estul Siberiei

Responsabilii masacrului din Bucea ar fi unitatea 51460, a 64-a brigadă motorizată a armatei ruse și locotenent-colonelul rus Omurekov Azatbek Asanbekovich, potrivit serviciilor de informaţii militare ucrainene.

Luni, serviciile de informaţii militare ucrainene au difuzat datele personale ale circa 1.600 de soldaţi ruşi care au acţionat în localitatea Bucea din apropiere de Kiev, cu nume, prenume, data naşterii şi gradul militar. Lista corespunde soldaţilor din a 64-a brigadă motorizată a armatei ruse, acuzată de Kiev că este implicată în uciderea a sute civili în oraşul Bucea. 

Brigada a sosit în Ucraina din satul Knyaze-Volkonskoye, regiunea Habarovsk, de la granița Rusiei cu China și Coreea de Nord. Unitatea 51460 a fost staționată în Bucea, o confirmă și activiștii de la proiectul InformNapalm, care au publicat și ei datele personale ale comandantului și ale ”soldaților săi asasini și violatori”.

În imaginile postate online, câțiva soldați ai batalionului flutură un steag al republicii Sacha – sau Yakutia – care se află în estul Siberiei. 

„Am reușit să găsim și adresa de domiciliu a călăului rus”, au scris activiștii InformNapalm, dezvăluind adresa acestuia de email – din care s-a dedus că Omurbekov are 40 de ani – și numărul său de telefon. 

Sursa: Observatornews.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *