CSI / Rusia

Putin îi face teroriști pe turci în cazul avionului rusesc prăbușit: ”Este o lovitură de cuțit în spate”

"Pierderea de astăzi este lovitură dată de complicii unor teroriști. Cu alte cuvinte, nu pot caracteriza ceea ce sa întâmplat. Avionul nostru a fost doborât deasupra Siriei de o rachetă lansată de un avion F-16”, a spus Putin.

Potrivit lui Putin, avionul nu reprezenta o amenințare pentru Turcia. ”Cele întâmplate vor avea consecințe grave pentru relația de mai departe dintre Rusia și Turcia”, a spus Putin.

Un avion de luptă s-a prăbuşit în Siria la graniţă cu Turcia. Avionul de război doborât marţi de aviaţia turcă la graniţa dintre Turcia şi Siria ar aparţine Rusiei, relatează BBC NewsOnline.

Turcia a anunţat marţi că avioanele sale de vânătoare au doborât un avion de război care încălca spaţiul aerian turc, acesta prăbuşindu-se în Siria, în apropierea frontierei turce. Potrivit sursei citate, în acel moment nu se ştia cărui stat aparţine avionul doborât.

Aparatul de zbor ‘se afla exclusiv în spațiul aerian sirian’, subliniază armata rusă, în timp ce surse ale președinției de la Ankara afirmă că avionul a fost ‘doborât conform regulilor de angajament după ce încălcase spațiul aerian turc în pofida avertismentelor’.

Un responsabil militar turc a declarat că două avioane de luptă s-au apropiat marți de frontiera cu Turcia dinspre Siria și că au fost avertizate că încalcă spațiul aerian al Turciei, potrivit Reuters. Armata turcă susține că a trimis zece avertismente în decurs de cinci minute în legătură cu violarea spațiului aerian al Turciei înainte de a deschide focul. Două avioane F-16 ale aviației turce, care patrulau de-a lungul frontierei Turciei cu Siria, au fost implicate în acest incident.

Ulterior, Ministerul rus al Apărării, citat de agenţia Interfax, a anunţat că un avion rus de tip SU-24 s-a prăbuşit în nordul Siriei, "probabil din cauza bombardamentelor de la sol".

sursa: tvrain.ru/timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *