CSI / RusiaRăzboiUcraina

Putin îi trimite cu forța pe frontul din Ucraina pe migranții fără apărare. Dezvăluiri despre ”mobilizarea fantomă”

Autoritățile ruse adună cu forța muncitorii migranți din Asia Centrală care trăiesc în țară pentru a-i trimite pe frontul din Ucraina, relatează The Times.

Informația a fost confirmată de un activist.

”Mobilizarea fantomă” a început săptămâna trecută, când autoritățile din Sankt Petersburg au vizat 100 de migranți, în timpul unui raid la un depozit de legume. Aceștia primiseră recent cetățenia rusă.

Primele acuzații în acest sens au fost lansate pe un canal Telegram în limba uzbecă. Acolo a fost transmis un avertisment pentru migranții din Uzbekistan, Kazahstan, Kârgâzstan, Tadjikistan și Turkmenistan – toate foste republici sovietice din Asia Centrală.

”Razii intense continuă în Habarovsk, Rusia. În prezent, raziile împotriva migranților au loc în toate regiunile Rusiei. Prieteni călători, fiți atenți!”, a transmis canalul Oper_Uz.

Informația, confirmată ulterior și de autoritățile ruse

Într-o reacție pentru RBC, un post de știri de afaceri din Rusia, Ministerul rus de Interne a anunțat că ”majoritatea migranților au fost duși la biroul districtual de înregistrare și înrolare militară pentru procedura de înregistrare militară”, potrivit G4Media.

Vă amintim că la 21 septembrie, președintele Rusiei, Vladimir Putin, a anunțat o mobilizare parțială pentru a lupta în Ucraina, ceea ce a dus la un exod în masă al potențialilor combatanți. Se pare că Rusia a pregătit terenul pentru noi chemări în acest an, prin introducerea citațiilor electronice. Mobilizarea s-a concentrat în mod disproporționat asupra minorităților etnice din regiunile rusești.

Un val de atacuri incendiare împotriva birourilor militare și de înrolare din Rusia în această lună a coincis cu adoptarea unei legi care prevede majorarea limitei superioare a vârstei de recrutare de la 27 la 30 de ani.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *