Externe

Putin l-a avansat în grad pe propagandistul Kremlinului

Președintele Rusiei, Vladimir Putin a semnat decretul de avansare în grad a general-maiorului Igor Konașenkov, purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării de la Moscova, anunță agenția TASS.

„Lui Igor Evghenievici Konașenkov i se atribuie gradul militar de general-locotenent”, stipulează decretul. Purtătorul de cuvânt al Kremlinul Dmitri Peskov a confirmat înaintarea în grad a acestuia dar nu a dorit să ofere comentarii asupra subiectului, cerându-le jurnaliștilor, ca de obicei, să transmită întrebările Ministerului Apărării.

Zilnic, Konașenkov anunța zilnic progresele înregistrate de forțele armate rusești în Ucraina, adesea prezentând imagini care ar arăta lovituri spectaculoase asupra unor ținte ucrainene deși de foarte multe ori eliminarea acestora nu este deloc clară.

Acesta a făcut mai multe afirmații cel puțin dubioase de-a lungul războiului, făcându-i pe unii analiști să remarce că se comportă mai degrabă ca un propagandist al Kremlinului.

Igor Konașenkov a amenințat că rușii vor lansa atacuri cu rachete asupra Kievului…după ce au făcut-o deja

La jumătatea lunii aprilie Konașenkov a amenințat că rușii vor lansa atacuri cu rachete asupra capitalei Ucrainei dacă ucrainenii vor continua să atace depozite de muniții și combustibil de pe teritoriul Rusiei.

Kievul nu a confirmat și nici nu a infirmat aceste atacuri.

În mod bizar însă, militarul rus a declarat că Rusia nu a lansat până la momentul respectiv atacuri cu rachete asupra Kievului, în pofida numeroaselor dovezi, multe dintre ele de natură video, care demonstrează contrariul.

„Vedem încercări de sabotaj și lovituri ale trupelor ucrainene asupra obiectelor de pe teritoriul Federației Ruse. Dacă astfel de cazuri vor continua, forțele armate ruse vor lovi în centrele decizionale, inclusiv la Kiev, de la care armata rusă s-a abținut anterior”, declara Konașenkov pe 14 aprilie.

De asemenea, luna trecută, Konașenkov anunța că forțele armate ruse au doborât 165 de avioane al ucrainenilor, mai multe decât aceștia puteau să aibe operaționale înainte de declanșarea „operațiunii militare speciale”.

Deși numărul exact de avioane militare pe care se baza Ucraina la începutul anului nu era undeva detaliat oficial, numeroasele informații din surse libere spuneau că pe hârtie, Ucraina avea un maxim de 165 de avioane militare.

Însă chiar și așa, șansele ca toate să fie operaționale erau foarte mici, iar în realitate Ucraina s-ar fi bazat pe mult mai puține aeronave decât ce exista pe hârtie.

Niciun stat nu a oferit avioane Ucrainei după izbucnirea războiului.

Sursa: Hotnews.ro


comentarii

  1. Asta e ala de ne atentiona pe noi romannii sa nu primim avioane ucrainene cand un SU-27 ucrainenean deja aterizase la Bacau. Clovn kremlinezz, unul din bufonii piticului atomic. :))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.