CSI / Rusia

Putin l-a demis pe Rogozin de la conducerea Roscosmos. Surse: Ar urma să lucreze în Administrația prezidențială a Rusiei

Vladimir Putin l-a eliberat pe Dmitri Rogozin din funcția de director al Roscosmos, agenția spațială rusă, potrivit unui decret postat pe site-ul Kremlinului.

Astfel, în locul lui a fost numit Iuri Borisov, care s-a dovedit că acesta l-a înlocuit în această funcție în 2018 tocmai pe Dmitri Rogozin, care ulterior a fost numit la șefia Roscosmos, o mutare pe care mulți au văzut-o drept o retrogradare pentru vocalul vicepremier al Rusiei.

Oficial, nu a fost anunțată funcția pe care o va ocupa Rogozin de acum înainte. Site-ul de investigații Meduza citează însă surse potrvit cărora vocalul politician ar urma să lucreze în Administrația prezidențială a Rusiei și chiar că este unul dintre candidații la funcția de șef al Administrației prezidențiale.

Alte surse ale publicației au declarat că ar putea deveni unul dintre supraveghetorii de la Kremlin ai republicilor autoproclamate Donețk și Lugansk și ai teritoriilor din Ucraina ocupate de ruși.

Rogozin este cunoscut pentru declarațiile sale excentrice și războinice.

Săptămâna aceasta, declarația fostului comandant al forțelor NATO în Europa, generalul Philip Breedlove, care a spus că Podul Crimeei – care face legătura între Rusia și Crimeea peste Strâmtoarea Kerci – este „o țintă legitimă” și că Ucraina ar putea să-l distrugă, a atras reacția furioasă a lui Rogozin. Acesta spus că, după acest apel, generalul Breedlove a devenit el însuși „o țintă legitimă”.

Sursa: Digi24.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

1 comentariu

  1. Este probabil o încercare de aterizare, de revenire cu picioarele pe pământ, dar el tot spațial și mai ales imponderabil va rămâne, într-o lume numai de el știută.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *