Război

Putin la Belarus analizează următorii pași în războiul din Ucraina. Discuții depre armele nucleare

Președintele rus Vladimir Putin a făcut luni o călătorie rară în Belarus, aliatul Moscovei, în timp ce forțele sale și-au continuat campania de bombardare aeriană a Ucrainei, în condițiile în care câmpul de luptă se află într-un larg impas după aproape 10 luni de război.

Vizita lui Putin la Minsk a avut loc la câteva ore după cel mai recent atac cu drone al Rusiei asupra Ucrainei. Moscova a vizat rețeaua electrică a Ucrainei începând din octombrie, ca parte a unei strategii de a priva țara de căldură și energie în timpul iernii.

Scurta sa călătorie ar putea anunța mai mult sprijin militar pentru efortul de război al Kremlinului, după ce Belarusul a oferit Rusiei o rampă de lansare pentru invazia Ucrainei în februarie anul trecut.

Putin a declarat că el și președintele Belarusului, Alexander Lukașenko, au discutat despre formarea unui „spațiu de apărare unic” în regiune, dar a respins afirmațiile potrivit cărora Moscova ar fi gata să își înghită vecinul.

„Rusia nu este interesată de niciun fel de fuziune, nu este fezabil”, a declarat Putin.

Putin a declarat că a susținut propunerea lui Lukașenko de a antrena echipajele avioanelor de război belaruse care au fost deja modificate pentru a folosi focoase speciale – o referire la armele nucleare.

Sursa 10 TV

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *