CSI / RusiaInternaționalRăzboi

Putin lansează amenințări dure la adresa Ucrainei, după ce a atacat-o astăzi cu 75 de rachete: „Răspunsul Rusiei va fi fără milă. Să nu aveți nicio îndoială”

Luni, 10 octombrie, președintele Rusiei, Vladimir Putin a declarat că a atacat Ucraina cu rachete cu rază lungă de acțiune pentru că a comis „acte teroriste” împotriva Rusiei și a promis un „răspuns dur” din partea Moscovei dacă atacurile vor continua, scrie Reuters.

La televiziunea de stat, Putin a declarat că Moscova a lansat luni atacuri cu rachete cu rază lungă de acțiune împotriva infrastructurii energetice, militare și de comunicații a Ucrainei, ca represalii la un atac asupra podului Kerci, care leagă Rusia de peninsula anexată Crimeea, care a avut loc sâmbătă. 

„Este evident că serviciile secrete ucrainene au comandat, organizat și executat atacul terorist care a avut ca scop distrugerea infrastructurii civile critice a Rusiei”, a declarat Putin despre explozia podului Kerci. 

Oficialii ucraineni au reacționat în mod bucurs după explozie, dar Kievul nu a revendicat oficial responsabilitatea pentru atac.

Orașe din întreaga Ucraină au rămas fără curent electric sau apă iar mai multe persoane au fost ucise în urma loviturilor cu rachete rusești de luni dimineața asupra a peste 12 orașe ucrainene. 

De asemenea, dictatorul Putin a declarat că Rusia va răspunde „dur” la orice alte atacuri din partea Ucrainei. 

„Dacă Ucraina continuă să comită acte teroriste pe teritoriul nostru, răspunsurile Rusiei vor fi dure și amploarea lor vor corespunde nivelului de amenințări create pentru Federația Rusă. Nimeni nu ar trebui să aibă nicio îndoială în legătură cu acest lucru”, a mai declarat acesta.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Timpul.md şi pe TELEGRAM!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *