CSI / Rusia

Putin, mai izolat ca oricând, ia decizii fără să asculte statul major al armatei ruse

Președintele rus Vladimir Putin ia decizii cheie cu privire la războiul din Ucraina, fără o consultare cu șefii armatei, potrivit unui nou raport.

Șeful Kremlinului ia din ce în ce mai mult deciziile în mod izolat, susține grupul nonprofit de politici globale RAND Corporation din SUA. „Putin ia decizii cheie în mare parte singur, fără o influență substanțială din partea Statului Major rus”, a adăugat acesta.

Experții occidentali au spus în mod repetat că armata Rusiei din Ucraina are mai multe deficiențe cheie, inclusiv teama de a transmite vești proaste sau rapoarte negative de pe câmpul de luptă în lanțul de comandă superiorilor.

Putin și cei mai apropiați consilieri ai săi „se pare că au folosit puțin expertiza comandanților militari”, susține raportul RAND. Dictatorul Rusiei „a restrâns pâlnia de informații care ajunge la el” pentru a tăia orice voci care ar fi dat sfaturi contrare, inclusiv diplomați și miniștri, susțin analiștii RAND.

Efortul de război al Moscovei a fost, de asemenea, afectat de epurarea și remanierea unor comandanți aflați pe frontul din Ucraina. Kremlinul l-a înlăturat din funcție pe șeful forțelor aerospațiale ale Rusiei, generalul Serghei Surovikin, la sfârșitul lunii august.

„De asemenea, crizele par să-l fi afectat personal pe Putin, adăugând emoție și furie unui proces decizional deja fragmentat”, se arată în raport.

Îndreptându-se acum spre cea de-a doua iarnă de război total, conflictul a devenit unul de uzură, atât Rusia, cât și Ucraina suferind pierderi grele în lunile de când Kievul a lansat contraofensiva la începutul lunii iunie.

Armata ucraineană a declarat joi dimineață că a respins atacurile rusești în jurul mai multor sate din apropierea orașului Bahmut din Donețk, inclusiv așezările Klișchiivka și Andriivka, pe care Ucraina a declarat că le-a eliberat în ultimele săptămâni.

Luptele grele au continuat și de-a lungul liniilor de sud, în regiunea Zaporojie. Acolo, Ucraina speră să avanseze mai mult în jurul orașului Verbove, după ce a depășit apărările rusești bine pregătite din apropierea Robotîne la începutul acestei luni.

Sursa: Ziare.com

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *