CSI / Rusia

Putin nu a reușit să răspundă prompt la rebeliunea Wagner: Nu este sigur de capacitatea sa de a aduna elita rusă în jurul lui

Se pare că Vladimir Putin nu a reușit să răspundă prompt la rebeliunea din 24 iunie a Grupului Wagner, lăsând oficialii ruși locali să ia decizii cu privire la acțiunea grupului către Moscova, a raportat Institutul pentru Studiul Războiului în cea mai recentă actualizare.

ISW a citat un raport Washington Post care sugera că Putin a ales să nu emită ordine pentru cea mai mare parte a zilei de 24 iunie, în ciuda avertismentelor din partea serviciilor de securitate ruse despre o potențială rebeliune cu cel puțin două sau trei zile înainte. Drept urmare, oficialii regionali ruși au fost forțați să decidă cum să răspundă la rebeliune fără instrucțiuni directe de la Kremlin. Mulți oficiali locali de securitate și militari au decis atunci să nu oprească convoaiele Wagner.

Eșecul de a răspunde ar putea dezvălui și incapacitatea lui Putin de a mobiliza elita rusă.

„Eșecul lui Putin de a acționa rapid sugerează, de asemenea, că nu este sigur de capacitatea sa de a aduna elita rusă în jurul lui și poate indica modul în care politica internă a facțiunilor de la Kremlin a devenit”, a spus ISW. „Se pare că un înalt oficial al NATO a declarat că personalități politice ruse de rang înalt nespecificate de la Moscova păreau gata să se ralieze în spatele lui Prigojin în cazul în care rebeliunea lui Wagner ar avea succes”.

Agenția de securitate rusă nu a fost pregătită pentru o provocare directă a structurilor de conducere militare existente ale Rusiei și probabil că nu a avut capacitatea de a răspunde eficient.

În plus, ISW a declarat că forțele ucrainene au continuat operațiunile de contraofensivă pe cel puțin trei sectoare ale frontului. Armata ucraineană a făcut câștiguri „semnificative din punct de vedere tactic” la sud de Klișchiivka sau la 7 km sud-vest de Bakhmut. Forțele ucrainene au efectuat operațiuni ofensive în direcțiile Bakhmut, Melitopol și Berdiansk.

Mai devreme astăzi, Statul Major al Ucrainei a raportat că forțele ruse s-au retras din pozițiile lor din Andriivka la sud de Bakhmut în urma unei operațiuni ofensive ucrainene pe 25 iulie.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *