Media

Putin nu știe ce spune: compară Crimeea cu republica Kosovo

Putin a declarat că s-a bazat pe experiența autonomiei Kosovo atunci când a recunoscut independența Crimeii. Andrei Malghin găsește două interpretări ale afirmației președintelui rus. 

„1. Fie putin consideră că secesiunea autonomiei Kosovo a decurs legal și, prin urmare, Rusia recunoaște independența autonomiei.
2. Fie Putin consideră că raptul regiunii Kosovo a decurs ilegal, și prin urmare este ilegală și anexarea Crimeii.

Ce-i în capul lui Putin? Negură?
Cel mai înfiorător a fost însă altceva: Putin a declarat deschis că regretă destrămarea URSS, că în fostele republici sovietice au rămas foarte mulți ruși, că drepturile rușilor sunt încălcate și că Rusia este gata să vină în ajutorul lor. „Refacerea unității lumii ruse” care, potrivit lui Putin, va deveni o nouă idee națională, este o amenințare directă împotriva ordinii în lume. Sper că Occidentul să înțeleagă anume așa acest mesaj. 
În general, întreg discursul are o bătaie mult mai lungă decât situația din Crimeea. SUA este declarat dușmanul nr.1, iar Rusia vrea să se revanșeze pentru umilința prin care ar fi trecut Rusia după destrămarea URSS. Mai pe scurt: începe o nouă epocă, la tribună a vorbit Hitler”. 

Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *