CSI / RusiaUcraina

Putin plănuiește o nou ofensivă majoră împotriva Ucrainei. FSB racoleză căpetenii ale lumii interlope din regiunea Harkov

La 11 luni de când dictatorul rus Vladimir Putin a ordonat invazia, Rusia pregătește o nouă ofensivă majoră împotriva Ucrainei, a avertizat miercuri seara secretarul Consiliului pentru Securitate Naţională şi Apărare (SNBO) de la Kiev, Oleksii Danilov, potrivit UNIAN. Atacul trupelor ruse este aşteptat într-o lună sau două, a precizat înaltul oficial ucrainean.

„De partea rusă observăm o concentrare maximă, se pregăteşte de (o nouă) ofensivă. Nu ne surprinde. Înţelegem că într-o lună, o lună şi jumătate sau două vor începe operaţiuni majore, cu utilizarea maximă a tuturor resurselor disponibile pe teritoriul Federaţiei Ruse”, a declarat Danilov în cursul telemaratonului din timpul serii, un program informativ identic difuzat simultan de principalele televiziuni ucrainene, scrie Hotnews.

Secretarul Consiliului pentru Securitatea Naţională i-a avertizat pe ucraineni că Rusia, ţară-agresoare, pregăteşte noi atacuri informaţionale împotriva Ucrainei şi încearcă în acelaşi timp să racoleze căpetenii ale lumii interlope din regiunea Harkov.

„Mai mult, pot să spun că Direcţia a V-a a FSB (Serviciul Federal de Securitate rus/ex-KGB) încearcă să atragă de partea sa lideri ai lumii interlope, în special din regiunea Harkov. Noi monitorizăm toate aceste lucruri şi vreau să mă adresez acestor tipi tineri, dintre care unii se află la ora actuală în Emiratele Arabe Unite: băieţi, dacă vă întoarceţi acasă, veţi ajunge cu toţii după gratii. Trebuie să ne apărăm ţara, nu să facem jocuri cu FSB”, a declarat Oleksii Danilov.

Potrivit lui, în viitorul apropiat, împotriva Ucrainei pot fi efectuate mai multe atacuri informaţionale cu ajutorul unor agenţi de influenţă ruşi care sunt încă prezenţi în Ucraina.

Anterior, Oleksii Danilov afirmase că Rusia ar putea declanşa o nouă ofensivă majoră în Ucraina în timpul apropiat cu prilejul împlinirii unui an de la declanşarea invaziei.

Atacurile din Zaporojie, o diversiune a rușilor

În acelaşi timp, soldații ruşi efectuează atacuri de mici dimensiuni asupra poziţiilor armatei ucrainene în regiunea Zaporojie (sud) pentru a distrage atenţia trupelor armate ucrainene de la o posibilă ofensivă în pregătire în regiunea Lugansk (est), consideră analişti de la Institutul american pentru Studiul Războiului (ISW), potrivit agenţiei de presă citate.

Statul Major al armatei ucrainene a indicat că în aceste atacuri au fost implicate grupuri a câte 10-15 soldaţi. Dimensiunea şi natura unor astfel de atacuri relevă că scopul acestor acţiuni este distragerea atenţiei forţelor armate ucrainene din unele sectoare ale frontului, informează ISW.

La rândul lor, serviciile de informaţii ucrainene semnalează o concentrare de forţe ruse în zona Lugansk, specificând că unităţi ale Diviziei a 2-a motorizate a Armatei 1 de tancuri de gardă din Districtul militar Vest al Federaţiei Ruse au fost relocate din Belarus şi transferate parţial în această regiune din Donbas.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *