CSI / Rusia

Putin promite răzbunare și o recompensă uriașă după atacul terorist din avionul prăbușit în Egipt

"Nu este pentru prima dată când Rusia se confruntă cu crime teroriste, în mare fără cauze evidente, externe sau interne, aşa cum a fost cazul în explozia de la gara din Volgograd de la sfârşitul lui 2013. Nu am uitat nimic şi pe nimeni", a spus Puţin într-o şedinţa găzduită luni seară, potrivit Itar Tass.

"Uciderea concetăţenilor noştri în Sinai este printre cele mai sângeroase crime în ceea ce priveşte numărul de victime. Nu vom şterge niciodată lacrimile din sufletele şi inimile noastre. Ei vor fi cu noi pentru totdeauna", a spus Putin.

"Dar asta nu ne va împiedică să îi găsim şi să îi pedepsim pe criminali", a continuat Putin. "Trebuie să facem aşa fără să fim limitaţi de timp şi să îi ştim pe fiecare pe nume. Îi vom caută pretutindeni, indiferent unde se ascund. Îi vom găsi în orice punct de pe glob şi vor fi pedepsiţi", a subliniat liderul de la Kremlin.

Pentru a duce la îndeplinire această misiune, Putin a cerut ajutor de la celelalte ţări. "Cer Ministerului de Externe să facă apel la toţi partenerii noştri. În aceste eforturi, inclusiv de găsire şi pedepsire a criminalilor, contăm pe toţi prietenii", a spus acesta, subliniind că Rusia că acţiona în strictă conformitate cu articolul 51 al Chartei ONU privind dreptul ţărilor la auto-apărare.

Avionul rusesc Airbus A321 a fost aruncat în aer cu ajutorul unei bombe artizanale echivalentă unui kilogram de TNT, a afirmat şeful serviciului federal de securitate al Rusiei, FSB.

Mai multe ţări au evocat până acum existenţa unei bombe la bordul avionului Airbus al companiei ruse Metrojet care decolase spre Sankt-Petersburg din Sharm el-Sheikh.

De altfel, ramură egipteană a grupării jihadiste Statul Islamic a revendicat responsabilitatea pentru prăbuşirea avionului rus, în care au murit 224 de persoane.

Şeful serviciului federal rus de securitate (FSB) a anunţat că ţara sa oferă o recompensă de 50 de milioane de dolari pentru prinderea celor vinovaţi de prăbuşirea avionului A321, cu 224 de persoane la bord, în Egipt.

Aleksandr Bortnikov l-a informat, luni, pe Vladimir Putin, că avionul plin cu turişti ruşi a fost doborât de explozia unei bombe artizanale, scrie Russia Today.

La rândul sau, preşedintele Vladimir Putin a afirmat că cei vinovaţi de doborârea avionului rusesc în Egipt vor fi găsiţi şi pedepsiţi. "Nu este pentru prima dată când Rusia se confruntă cu crime teroriste, în mare fără cauze evidente, externe sau interne, aşa cum a fost cazul în explozia de la gara din Volgograd de la sfârşitul lui 2013. Nu am uitat nimic şi pe nimeni", a spus Putin luni seară.

sursa: ziare.com

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *