CSI / Rusia

Putin propune o ”Zi a reunificării” pentru Rusia şi teritoriile ucrainene anexate

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin a înaintat un proiect de propunere către Duma de Stat, camera inferioară a parlamentului rus, pentru a stabili o ”Zi a Reunificării” pentru Rusia şi teritoriile ucrainene anexate, a relatat marţi agenţia de ştiri RIA Novosti, citată de News.ro.

Proiectul propune ca ”Ziua Reunificării” să fie declarată la 30 septembrie, a relatat RIA. Proiectul de propunere a ajuns în Duma de Stat a Rusiei, unde va fi supus unui proces legislativ înainte de a putea fi promulgat, a precizat RIA.

Putin a anunţat în 2022, anexarea ilegală a patru teritorii ucrainene: autoproclamatele Republici Populare Doneţk şi Luhansk (RPD şi RPL) din estul Ucrainei, precum şi regiunile Herson şi Zaporojie din sudul ţării, chiar dacă nu le controlează în totalitate. Putin a încercat de atunci să prezinte o imagine falsă a legitimităţii ruseşti în cele patru regiuni din Ucraina.

La sfârşitul săptămânii trecute, oficialii numiţi de Rusia au organizat alegeri în fiecare dintre aceste patru regiuni, care au fost în mare măsură respinse de comunitatea internaţională ca fiind un simulacru. Partidul lui Putin, Rusia Unită, a dominat fără surpriză rezultatele, a anunţat duminică agenţia oficială de ştiri TASS.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

  1. VA dati seama ca dupa ce ar termina cu Ucraina Putin sau cine o mai fi dupa el ar propune “o zi a reunificarii” cu RM incat sa formeze din nou CCCP ? Nostalgicilor si valizelor poate le-ar place.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *