CSI / Rusia

Putin recunoaște că situația din regiunile ucrainene anexate de Moscova este ”extrem de dificilă”

Vladimir Putin a afirmat că situaţia în cele patru regiuni din Ucraina pe care Moscova le-a declarat părţi componente ale Rusiei este ”extrem de dificilă” şi le-a ordonat serviciilor de securitate să supravegheze frontierele şi să combată noile ameninţări, relatează marţi, 20 decembrie, Reuters și Agerpres.

Comentariile lui Putin au fost făcute cu ocazia Zilei serviciilor de securitate, celebrată în Rusia, şi în contextul apelurilor Kievului care a solicitat mai multe arme după ce dronele lansate de ruși au atacat în ultimele săptămâni infrastructura esenţială din Ucraina.

Într-o rară acceptare a faptului că invadarea Ucrainei nu decurge conform planului iniţial al Moscovei, președintele rus a ordonat Serviciului federal de securitate (FSB) să garanteze ”siguranţa” oamenilor care trăiesc în regiunile anexate de Rusia.

”Situaţia în republicile populare Doneţk şi Lugansk şi în regiunile Herson şi Zaporojie este extrem de dificilă”, a afirmat Putin.

Menționăm că în luna septembrie, dictatorul rus a anunţat anexarea a 15% din teritoriul ucrainean, dar a avertizat că războiul ”poate fi un proces îndelungat”.

Vă amintim că Rusia a lansat la 24 februarie o agresiune neprovocată şi nejustificată împotriva Ucrainei. Moscova susţine că desfăşoară o ”operaţiune militară specială de denazificare” a ţării vecine şi pentru protejarea populaţiei rusofone din Ucraina. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *