CSI / Rusia

Putin: Rusia face din spionajul industrial o prioritate pentru serviciile de informații externe

Kremlinul mizează pe spionajul industrial pentru dezvoltarea Rusiei, în contextul în care această ţară se confruntă cu o mulțime de sancţiuni occidentale din cauza războiului din Ucraina, a declarat președintele Rusiei, Vladimir Putin.

„Ca şi în trecut, una dintre priorităţile în activitatea SVR (serviciile de informaţii externe) este de a sprijini dezvoltarea potenţialului industria” a declarat Vladimir Putin joi, în cursul unei vizite la sediul SVR, potrivit imaginilor difuzate de televiziunea de stat, scrie dpa, citată de Agerpres.

Acest lucru este deosebit de important având în vedere sancţiunile occidentale, a mai subliniat acesta.

Munca agenţilor este una dintre cele mai importante activităţi, potrivit lui Putin.

Ei trebuie nu doar să obţină informaţii din industrie, dar şi să furnizeze baza pentru planificarea strategică şi analiza proceselor internaţionale, a mai declarat președintele rus.

Vizita lui Putin la sediul serviciilor secrete a avut loc cu ocazia marcării a 100 de ani de la apariţia serviciilor de informaţii externe ruse, foste sovietice.

Putin însuşi a fost mult timp un ofiţer al serviciului secret sovietic KGB, staţionat în fosta Germanie de Est în anii 1980.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *