Actualitate

Putin: Rusia nu va permite schimbarea regimurilor din statele ex-sovietice

Putin și-a expus această poziție în cadrul unei întâlniri online a liderilor Organizației Tratatului de Securitate Colectivă, după ce șeful statului kazah a spus că revoltele însoţite de violenţe care au zdruncinat ţara de la începutul anului au fost o „tentativă de lovitură de stat” comisă de teroriști.

„Desigur, înțelegem că evenimentele din Kazahstan nu sunt prima și nici ultima încercare de a interveni din exterior în afacerile interne ale statelor noastre”, a spus Putin.

„Măsurile luate de OTSC au arătat în mod clar că nu vom permite ca situația să fie zdruncinată și nu vom permite așa-numitele „revoluții colorate” să aibă loc”, a spus el, referindu-se la mai multe revolte populare ex-sovietice din ultimele două decenii.

Putin a mai spus că contingentul OTSC va fi retras odată ce misiunea sa va fi încheiată și când președintele kazah Kasîm-Jomart Tokaev va considera că nu mai este necesar. Ajutorul militar este efectuat cu ajutorul Forţelor colective de menţinere a păcii, dintre care cea mai mare parte aparţin Rusiei.

Aceste trupe au fost chemate de Tokaev în ajutor în data de 5 ianuarie pe fondul revoltelor izbucnite la 2 ianuarie în vestul ţării şi care s-au extins apoi în alte regiuni, în special la Almatî.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *