Actualitate

Putin: Rusia nu va permite schimbarea regimurilor din statele ex-sovietice

Putin și-a expus această poziție în cadrul unei întâlniri online a liderilor Organizației Tratatului de Securitate Colectivă, după ce șeful statului kazah a spus că revoltele însoţite de violenţe care au zdruncinat ţara de la începutul anului au fost o „tentativă de lovitură de stat” comisă de teroriști.

„Desigur, înțelegem că evenimentele din Kazahstan nu sunt prima și nici ultima încercare de a interveni din exterior în afacerile interne ale statelor noastre”, a spus Putin.

„Măsurile luate de OTSC au arătat în mod clar că nu vom permite ca situația să fie zdruncinată și nu vom permite așa-numitele „revoluții colorate” să aibă loc”, a spus el, referindu-se la mai multe revolte populare ex-sovietice din ultimele două decenii.

Putin a mai spus că contingentul OTSC va fi retras odată ce misiunea sa va fi încheiată și când președintele kazah Kasîm-Jomart Tokaev va considera că nu mai este necesar. Ajutorul militar este efectuat cu ajutorul Forţelor colective de menţinere a păcii, dintre care cea mai mare parte aparţin Rusiei.

Aceste trupe au fost chemate de Tokaev în ajutor în data de 5 ianuarie pe fondul revoltelor izbucnite la 2 ianuarie în vestul ţării şi care s-au extins apoi în alte regiuni, în special la Almatî.

Puteţi urmări ştirile Timpul.md şi pe Facebook!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.