CSI / Rusia

Putin s-a plâns la Erdogan că Ucraina nu a respectat armistițiul de Crăciun pe care l-au încălcat chiar soldații lui

Președintele Rusiei, Vladimir Putin l-a sunat luni, pe 16 ianuarie, pe omologul său turc pentru a discuta despre cooperarea în domeniul energetic, dezvoltarea unui hub regional pentru exploatarea gazelor naturale livrate de Federația Rusă. De asemenea, Putin nu a omis ocazia să se plângă de „ipocrizia” Kievului, în cadrul discuțiilor despre înțelegerea de la Istanbul privind exportul de cereale prin coridorul uminatar din Marea Neagră.

Putin și Recep Tayyip Erdogan au avut prima discuție în acest an în care au trasat principalele linii de cooperare între cele două țări. Dicolo de domeniile tot mai vaste de cooperare între Moscova și Ankara, liderul rus a ținut să i se plângă lui Erdogan de atitudinea „duplicitară” a Kievului, acuzând „ingerința” forțelor străine în deciziile liderilor din Ucraina.

Respectând liniile discursului propagandistic trasate chiar de el, Putin a „atras atenția asupra liniei distructive a regimului de la Kiev care se bazează pe intensificarea acțiunilor militare susținute de sponsorii vestici. Aceștia au crescut cantitatea de arme și tehnică militară tranmisă armatei ucrainene”, se arată în comunicatul postat pe site-ul oficial al Kremlinului.

Totodată, Putin a ținut să critice și maniera „duplicitară” în care comunică și acționează autoritățile de la Kiev. Acesta s-a arătat supărat că forțele armate ucrainene nu a respectat armistițiul de Crăciun pe stil vechi, cerut de Patriarhul Kiril și ordonată de Putin, acuzând „ipocrizia” ucrainenilor.

Totuși, președintele rus a nu a punctat că armata sa a fost cea care i-a încălcat flagrant ordinul și a continuat bombardamentele pe frontul din Bahmut.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

  1. Generos… ca un rechin! Ăsta-i necazul cel mare al ucrainenilor: nu-i recunosc tartorului slăbiciunile pravoslavnice diavolești…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *