Actualitate

Putin scade în sondaje, fiind mai puțin simpatizat de cetățenii ruși

Numărul de simpatizanți ai lui Putin nu s-a schimbat fata de luna martie 2016 (când a fost de 30%), dar comparativ cu martie 2015 a scazut, procentul fiind atunci de 37%. Același procent de simpatizanti ai lui Putin era și la începutul carierei sale la conducerea țării – 29% în februarie 2002 și 30% în martie 2000.

Scaderea ”simpatiei” fata de presedintele Putin este cauzata de diminuarea entuziasmului rușilor fata de anexarea Crimeei, a explicat Lev Gudkov, directorul casei de sondaje Levada Center, scrie RBC. Ultima dată, amintește Gudkov, simpatia fata de Putin a crescut în timpul crizei economice din 2007 și a războiului cu Georgia din 2008. Acum, spune Gudkov, pe primul plan iese starea de spirit de indiferentă în raport cu președintele, care este ceva normal în regimurile autoritare.

17% dintre respondenți au declarat ca au o atitudine de indiferenta fata de Putin. Aceasta este una dintre cele mai mari rate de indiferență pe durata sondajului – mai mare s-a inregistrat doar în martie 2013 (22%) și în ianuarie 2011 (18%) – ultima, în toiul protestelor opoziției fata de alegerile din decembrie 2011. 

paginaderusia.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *