CSI / RusiaRăzboiUE / Nato

Putin se pregătește să atace statele baltice -Analist militar

Institutul SUA pentru Studierea Războiului din Washington (ISW) susține că dictatorul rus Vladimir Putin se pregătește deja de război cu NATO, și anume cu statele baltice. ISW consideră că reforma districtului militar Leningrad ca parte a reformelor militare la scară largă este o confirmare a acestui lucru, scrie Ziare.com.

Ministerul Apărării al Federației Ruse a publicat sâmbătă, 8 octombrie, decretul lui Putin de a priva Flota Nordului de statutul de „asociație teritorială strategică interspecie”. Prin urmare, nu va mai fi o unitate militar-administrativă separată egală cu un district militar. Și aceasta înseamnă că Flota de Nord, împreună cu Republica Komi, regiunile Arhangelsk și Murmansk și districtul autonom Neneț vor fi transferate în districtul militar reformat Leningrad.

De asemenea, ISW subliniază că ministrul apărării al Rusiei, Serghei Șoigu a propus să recreeze districtele militare Moscova și Leningrad pe baza districtului militar de vest încă din luna decembrie 2022. Din august 2023, acest proces se afla în stadiul de formare.

Analistul militar rus Iuri Fedorov consideră că recrearea districtului militar Leningrad indică faptul că Moscova se pregătește pentru posibile conflicte cu statele baltice și NATO.

„Cartierul militar Leningrad are două teatre de operațiuni – țările baltice și Finlanda [un membru NATO]”, a spus el.

Analistul a declarat pentru Agentstvo că restructurarea a fost concepută pentru perioada de după război din Ucraina, deoarece acum toate forțele care vor fi transferate în districtul Leningrad sunt în prezent ocupate în acel conflict.

„Probabil 20% rămân pe loc și nu sunt pregătiți pentru luptă”, a adăugat Fedorov.

El a spus că atunci când războiul din Ucraina se va termina, toate țările implicate în conflict se vor confrunta cu problema pregătirii pentru un viitor război – cu NATO, SUA și Europa desfășurând mari forțe de descurajare la granițele ruse, iar Ucraina va încerca și ea să se alăture NATO.

„Rusia se va confrunta cu o sarcină și mai dificilă, deoarece armata este distrusă, armele moderne sunt epuizate, războiul a scos la iveală o mulțime de puncte slabe în armată”, a spus el.

„Se vor strădui să recreeze forțe armate capabile să ducă război în Europa și cu Ucraina și NATO în teatrul de vest”.

Potrivit think-tank-ului Institutului pentru Studierea Războiului, decizia sugerează că „Rusia vede nevoia să-și restructureze forțele care se confruntă cu NATO și o poziție probabilă la granița cu Finlanda, deși rămâne neclar cum va putea Rusia să se mobilizeze și să se antreneze”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *