CSI / Rusia

Putin se teme pentru securitatea sa: 18.000 de soldați de elită sunt concentrați în Moscova: Au început arestările în armată

Surse de informații ucrainene susțin că unitatea militară formată din 18.000 de oameni comandată de generalul-maior Nikolai Kuznețov a început să instituie blocaje în Moscova și arestarea soldaților considerați o amenințare la adresa securității ruse, relatează The Sun.

Acesta vine la două zile după explozia podului Kerci, pe care a numit-o „un act de terorism”.

Vorbind la o întâlnire alături de șeful Comitetului de anchetă al Rusiei, Alexander Bastrîkin, Putin a acuzat oficial și Ucraina că se află în spatele atacului.

„Nu există nicio îndoială, acesta este un act de terorism care vizează distrugerea infrastructurii civile critice a Rusiei”, a spus el, potrivit BBC . „Autorii și beneficiarii săi sunt serviciile de securitate ale Ucrainei”.

Bastrîkin a spus despre camionul presupus că a explodat pe pod, că a traversat Bulgaria, România, Georgia, Armenia, Osetia de Nord și Teritoriul Krasnodar. El a dispus o anchetă oficială a incidentului.

Trupele ODOP sunt o unitate de securitate internă cu răspuns rapid a Ministerului Afacerilor Interne Rus, care se ocupă de aplicarea legii la Moscova și regiune, precum și de probleme legate de lupta împotriva terorismului și extremismului. În timp de război, ODOP-ului i s-a încredințat protecția unor facilități importante ale statului.

Un consilier al președintelui ucrainean Volodimir Zelenski, Mihail Podoleak, nu a susținut că Kievul este direct responsabil.

El a spus că există „un singur stat terorist aici” și că „întreaga lume știe cine este”.

“Putin acuză Ucraina de terorism? Pare prea cinic chiar și pentru Rusia”, a adăugat el.

Traficul rutier a fost reluat de-a lungul podului în urma unei lucrări de reparații rapide din partea inginerilor ruși. A fost reparată și porțiunea de cale ferată care a luat foc.

Sursa: Ziare.com

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *