Actualitate

Putin, sfidat de o elevă din Rusia. Mesaj anti-război, la o festivitate de la școală: “Libertate pentru Ucraina! Putin este diavolul!”

O elevă din Rusia a dat dovadă de mult curaj și a transmis un mesaj anti-război în timpul unei festivități de la școală.

O elevă din Rusia a strigat “Libertate pentru Ucraina! Putin este diavolul!” în timpul unei festivități de la școală, în Daghestan, unde se înregistrează cel mai mare număr de morți în războiul împotriva Ucrainei. Cazul a fost relatat de către Dmitri Kolezev, redactor-șef al proiectului media rusesc Republic, pe Telegram, scrie Pravda.

Zukhra Albekova a mers la microfon pentru a-și lua diploma oferită pentru absolvirea clasei a XI-a și a strigat la microfon în limba rusă „Nu războiului! Libertate Ucrainei! Putin este diavolul!”

Videoclipul arată că eleva care conducea ceremonia a tresărit în momentul replicii date de fată. Interesant însă este că restul colegilor au aplaudat-o, în timp ce profesorii uimiți nici n-au încercat să recupereze microfonul. Zukhra Albekova învață la școala nr. 11 din Izberbash, Daghestan.

Mama fetei s-a ales cu un proces-verbal pentru “neîndeplinirea obligațiilor părintești în creșterea copilului”
După momentul din timpul festivității, canalele de Telegram din presa pro-rusă au publicat informații potrivit cărora a fost deschisă o anchetă împotriva școlii pentru “discreditarea armatei ruse”. De asemenea, pe numele mamei fetei a fost întocmit un proces-verbal pentru “neîndeplinirea obligațiilor părintești în creșterea copilului”. Cu toate acestea, această informație nu a fost încă confirmată oficial.

Ulterior, pe un canal de Telegram pro-Kremlin ar fi apărut noi imagini cu eleva și mama sa, cea din urmă cerându-și scuze pentru că a neglijat educația fiicei sale și spunând ca fata a comis o faptă nesăbuită.

“Spiritul patriotic trebuie insuflat copiilor de la o vârstă fragedă. Multe familii din Daghestan și-au pierdut frații, soții, fiii, tații în Ucraina. Mulți părinți ar trebui să se gândească la mediul în care se află copiii lor”, se arată în mesaj.

Revolta fetei din Izberbash, Daghestan pare să nu fie întâmplătoare. Serviciul Forțelor Aeriene Ruse a analizat rapoartele oficiale ale reprezentanților autorităților ruse despre morțile din rândul personalului militar în timpul așa-numitei „operațiuni speciale din Ucraina”. Drept urmare, jurnaliştii au calculat că cei mai mulți dintre cei uciși sunt din Daghestan.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *