Război

Putin și-a pierdut definitiv sacralitatea, iar Prigojin va avea o soartă deloc de invidiat – Video

În situația cu revolta lui Prigojin, șeful companiei militare private Wagner, regimul Putin a pierdut. A arătat că este putred și complet neputincios. Iar Putin, șeful Kremlinului, a arătat că este un laș și că, în cazul unor “șmecherii”, își va abandona tot anturajul. Această opinie a fost exprimată de colonelul FSB în retragere Gennady Gudkov, fost deputat în Duma de Stat a Rusiei.

Gudkov consideră că Prigojin nu a avut niciun plan de înlăturare a lui Putin, iar întregul său marș, toate acțiunile au avut ca scop atragerea atenției dictatorului rus.

“Prigozhin a pierdut accesul la Putin. El a înțeles că urma să fie eliminat, eventual distrus fizic. Și s-a apărat pe sine, viața lui, capacitatea lui de a acționa în continuare, încercând să se restabilească în fața lui Putin. Bineînțeles, a făcut o serie de ieșiri grosolane. Dar Putin a făcut greșeala strategică de a nu vorbi cu Prigozhin. Dacă ar fi vorbit cu el, nu ar fi existat un “marș al justiției”. Și, din disperare, Prigojin a mers pe mâna lui. Toate acțiunile sale au fost foarte spontane”, a declarat invitatul în direct.

Gudkov a precizat că acțiunile lui Prigojin nu au fost îndreptate împotriva lui Putin personal. Ele au vizat un cu totul alt rezultat: conservarea lui Prigojin, precum și crearea condițiilor pentru ieșirea acestuia.

“Toți au fost implicați într-un fel sau altul în susținerea lui Prigojin, au fost asociați cu el. Astfel de oameni nu sunt necesari în țară. Așa că o soartă deloc de invidiat îi așteaptă pe cei de la PMC Wagner. O soartă deloc de invidiat îi așteaptă pe toți liderii săi și toate legăturile sale. Și, cred, o soartă foarte puțin ingrată îl așteaptă și pe Eugene Prigojin”, a declarat Gudkov.

De asemenea, el crede că Putin este foarte fericit că situația s-a rezolvat în acest fel și că nimeni nu l-a răsturnat, scrie Uatv.

“Cred că este copleșit de aceste sentimente și nu știe cum să spună ce să spună, cui să mulțumească pentru faptul că a rămas la Kremlin, în funcție. Un sentiment de bucurie îl copleșește și nu-l poate stăpâni. Dar el nu înțelege că și-a pierdut cu totul, cu totul, sacralitatea”, a rezumat Gudkov.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *