Ultima oră

Putin și-a trimis SCLAVII la atac

‘Avem nevoie ca partenerii noștri să aibă tonus, ca puterea în exercițiu în Ucraina să fie legitimă și eficientă, nu o cârpă de șters pe picioare’, a declarat Medvedev, într-o ședință a guvernului rus.

‘Puterea trebuie să se concentreze și să apere oamenii, forțele de ordine, interesele statului’, a adăugat el, potrivit imaginilor difuzate de televiziunea rusă.

‘Vom continua să cooperăm cu partenerii noștri ucraineni pe toate direcțiile, vom încerca să facem totul pentru a îndeplini promisiunile care au fost făcute. Dar, în același timp, este necesar ca partenerii noștri înșiși să aibă tonus, ca puterea în Ucraina să fie legitimă și eficientă’, a afirmat Medvedev, potrivit ITAR-TASS.

Pentru a evita speculațiile privitoare la politica Rusiei în Ucraina pe fondul reizbucnirii violențelor marți la Kiev, purtătorul de cuvânt al președintelui rus, Dmitri Peskov, a declarat miercuri că soluționarea crizei din Ucraina este o prioritate mai mare pentru Federația Rusă decât chestiunea acordării următoarei tranșe de credit (circa două miliarde de dolari).

Ministerul rus de Finanțe anunțase anterior că Ucraina va primi viitoarea tranșă în următoarele câteva zile.

O sursă din parlamentul ucrainean declarase în acest sens pentru Reuters că ‘tranzacția’ a fost amânată pentru vineri, 21 februarie.

Pe fondul incertitudinii cu privire la acordarea tranșei de credit, ministrul rus adjunct de externe Grigori Karasin a declarat pentru RIA Novosti că înclină să acorde credit Ministerului de Finanțe. Rusia a decis în luna decembrie acordarea unui credit Ucrainei de 15 miliarde de dolari, dintre care o primă tranșă de trei miliarde a fost deja vărsată.
 
Sursa: agerpres

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *