CSI / RusiaExterne

Putin și Xi au mâncat împreună tocană „fericirea familiei”. Meniul complet de la dineul celor doi șefi de stat

Președintele rus Vladimir Putin este invitatul de onoare al forumului „Belt and Road” de la Beijing, la care participă reprezentanţii a circa 130 de ţări. În cadrul unui dineu, dictatorul rus a fost servit cu tocană „fericirea familiei”, potrivit Digi24.ro.

Meniul a constat și în alte delicatese precum rață Peking, găluște de crabi, castraveți de mare, scoici, ouă de porumbel și bambus. Preparatul principal al cinei festive a fost însă tocana „fericirea familiei”.

Peste 40 de întâlniri în 10 ani

Moscova şi Beijingul „împărtăşesc dorinţa unei cooperări echitabile în lume”, a declarat Putin într-un discurs, salutând „succesul” Noilor Drumuri ale Mătăsii.

Președintele rus a declarat miercuri, în timpul unei vizite la Beijing, că ameninţările şi conflictele din lume „întăresc” relaţia ţării sale cu China, relatează AFP, potrivit News.ro.

„Încrederea politică reciprocă între cele două ţări este în continuă creştere”, i-a spus el aliatului său rus, potrivit agenţiei oficiale Xinhua, într-un moment în care cei doi lideri îşi afişează unitatea în faţa Occidentului.

Potrivit aceleiași surse, Xi Jinping a îndemnat ca cele două ţări să „protejeze echitatea internaţională” şi „dreptatea”, subliniind „coordonarea lor strategică strânsă şi eficientă”.

Xi a reamintit că s-a întâlnit cu Putin de 42 de ori în ultimul deceniu şi că a „dezvoltat o bună relaţie de lucru şi o prietenie profundă” cu omologul său.

Cei doi lideri s-au întâlnit la Palatul Poporului, în marja forumului Noile Drumuri ale Mătăsii de la Beijing, care are loc în timp ce ochii lumii se îndreaptă spre războiul dintre Israel şi Hamas.  

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *