CSI / Rusia

Putin spune că investițiile în sectorul energetic rusesc s-au prăbușit, dar nu din cauza sancțiunilor

​Președintele Rusiei, Vladimir Putin a afirmat miercuri că investițiile în sectorul energetic rusesc au scăzut la cel mai redus nivel din ultimii 15 ani, dar că acest lucru nu are legătură cu „operațiunea militară specială”, relatează TASS și Hotnews.

În cadrul unor comentarii făcute cu ocazia sesiunii plenare a Săptămânii Energiei Rusești, Putin a dat vina în schimb pe „promovarea agresivă” a energiei verzi.

„Desigur, [o astfel de agendă] are nevoie de sprijin, dar trebuie făcută cu înțelepciune, iar când vine vorba de promovarea agresivă a acestei agende, inclusiv în zona euro, sectorul global de petrol și gaze s-a dovedit deja că nu a beneficiat de suficiente investiții”, a declarat el.

Acesta a spus că în perioada 2020-2021, investițiile în producția de petrol și gaze au scăzut la cele mai scăzute niveluri din ultimii 15 ani, afirmând că acest lucru s-a întâmplat „cu mult înainte de începerea operațiunii noastre speciale în Donbas”.

Apoi, Putin a afirmat că investițiile în sectorul energetic rusesc au fost de peste două ori mai mici și comparativ cu ​​2014, când Moscova a anexat ilegal Crimeea, dând vina pe situație pe acțiunie „așa-zișilor politicieni occidentali” pe care îi acuză că au preferat investițiile în energia verde.

UE a interzis investițiile în sectorul energetic din Rusia în luna martie iar la începutul lunii iunie a impus un embargo asupra importurilor de petrol rusesc.

De asemenea, săptămâna trecută Uniunea Europeană a impus și un plafon asupra prețului petrolului rusesc, dar cu excepții.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *