CSI / Rusia

Putin spune că Rusia ar putea adopta conceptul de atac preventiv al SUA

Președintele rus Vladimir Putin a declarat vineri că Moscova ar putea adopta ceea ce el a descris ca fiind un concept american de utilizare a loviturilor militare preventive, menționând că are armele necesare pentru a face treaba, într-o declarație tranșantă pe fondul creșterii tensiunilor dintre Rusia și NATO din cauza Ucrainei.

“Doar ne gândim la asta. Nu s-au sfiit să vorbească deschis despre asta în ultimii ani”, a declarat Putin, referindu-se la politica SUA, în timp ce a participat la un summit în Kârgâzstan al unei alianțe economice dominate de Moscova, formată din foste națiuni sovietice.

De ani de zile, Kremlinul și-a exprimat îngrijorarea cu privire la eforturile SUA de a dezvolta așa-numita capacitate Conventional Prompt Global Strike, care are în vedere lovirea țintelor strategice ale unui adversar cu arme convenționale ghidate cu precizie, oriunde în lume, în decurs de o oră.

“Vorbind despre o lovitură de dezarmare, poate că merită să ne gândim să adoptăm ideile dezvoltate de omologii noștri americani, ideile lor de a-și asigura securitatea”, a declarat Putin cu un zâmbet subțire, menționând că o astfel de lovitură preventivă ar fi menită să pună la pământ instalațiile de comandă.

El a susținut că Rusia a pus deja în funcțiune arme hipersonice capabile să efectueze un astfel de atac, în timp ce SUA nu le-a desfășurat încă. De asemenea, el a susținut că Rusia are acum rachete de croazieră care le depășesc pe cele echivalente americane.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *