CSI / Rusia

Putin susține că Rusia va analiza doar cu experți străini cutia neagră a avionului militar doborât de Turcia

"Vă cer să nu o deschideți pentru moment", i-a spus Putin ministrului apărării, Serghei Șoigu, în cadrul prezentării cutiei negre, conform agențiilor ruse, el cerând ca aceasta să nu fie analizată "decât în prezența unor experți străini".

Șoigu a declarat că teritoriul unde a căzut bombardierul rus a fost "eliberat" de forțele speciale sirieni, ceea ce le-au permis să descopere cutia neagră într-o zonă până acum sub controlul rebelilor.

Președintele Putin a declarat că analiza cutiei negre va permite stabilirea traiectoriei și a parametrilor poziției bombardierului în momentul în care acesta a fost doborât de forțele aeriene turce.

Bombardierul a fost doborât la 24 noiembrie de către forțele aeriene turce la frontiera dintre Siria și Turcia, provocând între Ankara și Moscova cea mai gravă criză de la sfârșitul Războiului Rece.

Turcia susține că bombardierul a intrat în spațiul său aerian și că a ignorat mai multe avertismente, în timp ce Rusia afirmă că este vorba de o provocare deliberată.

Putin a mai atras atenția că descifrarea cutiei negre, indiferent care ar fi conținutul ei, nu va modifica atitudinea Rusiei și nu va atenua furia sa față de Turcia după această "lovitură pe la spate".

"Ceea ce vom afla (după descifrarea cutiei negre) nu va schimba atitudinea noastră asupra a ceea ce au făcut autoritățile turce", a declarat el.

"Obișnuiam să tratăm Turcia nu doar ca prietenul nostru, ci și ca aliatul nostru în lupta împotriva terorismului, și nimeni nu se aștepta la această lovitură sub centură, la această lovitură pe la spate", a adăugat președintele rus. 

sursa: agerpres.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *