CSI / Rusia

Putin susține că Rusia va extinde cooperarea comercială cu noi parteneri

Preşedintele Rusiei a afirmat joi că Rusia va extinde cooperarea comercială cu noi parteneri, inclusiv prin reorientarea fluxurilor de gaz către vecinii estici, pentru a contracara sancţiunile occidentale.

Putin a asigurat într-un discurs televizat că Rusia îşi va dezvolta relaţiile economice cu parteneri din Asia, Africa şi America Latină, pentru a zădărnici eforturile occidentale de a o izola economic.

”Vom elimina restricţiile în plan logistic şi financiar. Vreau să vă amintesc că, prin introducerea de sancţiuni, ţările occidentale au încercat să împingă Rusia la periferia dezvoltării mondiale. Dar nu vom merge niciodată pe calea autoizolării”, a subliniat el.

”Din contră, extindem şi vom extinde cooperarea cu cei care sunt interesaţi”, a adăugat Putin.

Vânzările de energie ale Rusiei către Europa au scăzut drastic după începutul războiului rus din Ucraina, dar președintele rus a indicat că vânzările de gaz rus către est vor creşte şi şi-a reiterat planul de construire a unui nou ”hub al gazului” în Turcia.

Preţurile de vânzare a gazului către Europa vor fi definite prin intermediul unei ”platforme electronice”, a menţionat Putin, care a mai menţionat că economia rusă este de aşteptat să se contracteze cu 2,5% în acest an.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *