CSI / Rusia

Putin susține că țările occidentale vor să extindă ”sistemul de tip NATO” și în Asia-Pacific

Marți, preşedintele rus Vladimir Putin a afirmat că ţările occidentale încearcă să extindă ”sistemul de tip NATO” şi în regiunea Asia-Pacific, transmite Reuters cu referire la Agerpres.

În mesajul transmis participanţilor la o conferinţă internaţională privind securitatea, găzduită de Moscova, Putin a declarat că Statele Unite încearcă să ”prelungească” conflictul din Ucraina.

Vă amintim că la 24 februarie, Rusia a declanşat o agresiune militară nejustificată şi neprovocată împotriva Ucrainei. Moscova susţine că este vorba despre o ”operaţiune militară specială de denazificare” a ţării vecine şi de protejare a comunităţii rusofone din estul Ucrainei. Astfel, pentru a se putea apăra, Ucraina se bazează în prezent mai ales pe livrările de armament greu dinspre Occident.

Președintele Rusiei a adăugat că vizita preşedintei Camerei Reprezentanţilor a SUA, Nancy Pelosi, în Taiwan, efectuată la începutul acestei luni, a fost ”o provocare planificată minuţios”.

Taiwanul are un guvern independent din 1949, dar China consideră că insula face parte din teritoriul său. În 1979, Washingtonul a întrerupt în mod oficial legăturile diplomatice cu autorităţile de la Taipei şi a stabilit relaţii cu Beijingul, potrivit sursei citate.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *