CSI / Rusia

Putin susține că țările occidentale vor să extindă ”sistemul de tip NATO” și în Asia-Pacific

Marți, preşedintele rus Vladimir Putin a afirmat că ţările occidentale încearcă să extindă ”sistemul de tip NATO” şi în regiunea Asia-Pacific, transmite Reuters cu referire la Agerpres.

În mesajul transmis participanţilor la o conferinţă internaţională privind securitatea, găzduită de Moscova, Putin a declarat că Statele Unite încearcă să ”prelungească” conflictul din Ucraina.

Vă amintim că la 24 februarie, Rusia a declanşat o agresiune militară nejustificată şi neprovocată împotriva Ucrainei. Moscova susţine că este vorba despre o ”operaţiune militară specială de denazificare” a ţării vecine şi de protejare a comunităţii rusofone din estul Ucrainei. Astfel, pentru a se putea apăra, Ucraina se bazează în prezent mai ales pe livrările de armament greu dinspre Occident.

Președintele Rusiei a adăugat că vizita preşedintei Camerei Reprezentanţilor a SUA, Nancy Pelosi, în Taiwan, efectuată la începutul acestei luni, a fost ”o provocare planificată minuţios”.

Taiwanul are un guvern independent din 1949, dar China consideră că insula face parte din teritoriul său. În 1979, Washingtonul a întrerupt în mod oficial legăturile diplomatice cu autorităţile de la Taipei şi a stabilit relaţii cu Beijingul, potrivit sursei citate.

Puteţi urmări ştirile Timpul.md şi pe Facebook!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.