Război

Putin trimite rezerviștii la război cu piepturile goale. Mulți ruși mobilizați trebuie să își cumpără propriile veste antiglonț – evaluarea britanică

Mulți rezerviști ruși chemați să lupte în Ucraina sunt probabil nevoiți să își cumpere propriile veste antiglonț – iar prețurile acestora au crescut vertiginos, se arată în cea mai recentă evaluare a serviciilor de informații britanice.

De asemenea, Ministerul britanic al apărării a declarat în evaluarea sa zilnică că o cauză cheie a “performanței slabe” a Rusiei în Ucraina rămân “corupția endemică și logistica slabă” .

Ministerul britanic al apărăii susține că cantitatea medie de echipament personal pe care Rusia o furnizează rezerviștilor săi mobilizați este “aproape sigur mai mică decât cea deja slabă furnizată trupelor desfășurate anterior”.

”Mulți rezerviști sunt probabil nevoiți să își achiziționeze propriile veste antiglonț, în special vesta modernă 6B45, care ar trebui să fie distribuită în general unităților de luptă ca parte a programului de echipament personal Ratnik.

Ministerul britanic al apărării a declarat că o vestă antiglonț s-a vândut pe site-urile rusești de cumpărături online la prețul de 40.000 de ruble (aproximativ 640 de dolari sau 570 de lire sterline), în creștere de la aproximativ 12.000 de ruble, cât era în aprilie.

Serviciile de informații britanice au ,mai precizat că, în 2020, autoritățile ruse au anunțat că 300.000 de seturi de armură Ratnik au fost furnizate armatei sale, “suficient pentru a echipa forța desfășurată în prezent în Ucraina”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *