CSI / Rusia

Putin va întreprinde o vizită în Kârgâzstan la mijlocul lunii octombrie, prima în străinătate după mandatul de arestare emis de CPI

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, este aşteptat la mijlocul lunii octombrie în Kârgâzstan, au anunţat miercuri, 4 octombrie, autorităţile de la Bişkek, transmite AFP, notând că vizita va fi prima în străinătate a dictatorului rus după ce Curtea Penală Internaţională (CPI) a emis un mandat de arestare împotriva sa, potrivit Agerpres.

”La invitaţia preşedintelui Kârgâzstanului, Sadir Japarov, la 12 octombrie, preşedintele Federaţiei Ruse, Vladimir Putin, va efectua o vizită oficială în ţară”, a transmis agenţia oficială Kabar, citând un responsabil al administraţiei prezidenţiale a acestui stat aliat al Moscovei.

Vladimir Putin va participa la 13 octombrie la Bişkek la o reuniune a liderilor Comunităţii Statelor Independente (CSI, ce grupează mai mute republici ex-sovietice), precum şi la o gală cu ocazia împlinirii a 20 de ani de la deschiderea unei baze militare ruse în Kârgâzstan, potrivit sursei citate.

Purtătorul de cuvânt al lui Putin, Dmitri Peskov, anunţase la sfârşitul lunii septembrie că preşedintele rus urmează să efectueze o vizită în acest stat central-asiatic, dar nu precizase data.

Menționăm că această vizită va fi prima a lui Putin în străinătate după ce Curtea Penală Internaţională (CPI) a emis la 17 martie un mandat de arestare împotriva sa sub acuzaţia de deportare de copii din Ucraina, ceea ce îi limitează deplasările internaţionale. Din acest motiv, preşedintele rus a fost nevoit să renunţe să se deplaseze la summitul BRICS desfăşurat în Africa de Sud în luna august.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *