CSI / Rusia

Putin ”va rămâne la putere până la sfârșit”. Nu poate câștiga războiul, dar știe că nu poate pierde

În cadrul elitei rusești, unii încep să se teamă că Vladimir Putin și-a angajat țara la o lungă și inutilă pierdere de vieți și resurse iar războiul din Ucraina, care a început în urmă cu aproape un an, nu pare să se apropie de un sfârșit. Dar, în ciuda costului atât pentru economia Rusiei, cât și pentru poporul său, oficialii ruși cred că singura opțiune este să câștige în Ucraina, transmite Sky News.

O sursă rusă de rang înalt a declarat pentru agenția de știri Reuters: „Președintele crede că poate câștiga în Ucraina. El, bineînțeles, nu poate pierde războiul. Victoria va fi a noastră”.

O sursă occidentală a declarat că Rusia nu va câștiga – dar a recunoscut că există puține șanse ca președintele rus să demisioneze sau să fie înlăturat în timp ce războiul continuă.

„Putin va rămâne la putere până la sfârșit, cu excepția cazului în care moare sau are loc o lovitură de stat – și niciuna dintre acestea nu pare probabilă în acest moment”, a declarat diplomatul occidental de rang înalt.

„Putin nu poate câștiga războiul, dar știe că nu poate pierde”.

De asemenea, apropiații Kremlinului consideră că este puțin probabil ca Putin să poată fi forțat să plece.

Cu toate undele de șoc geopolitice pe care președintele le-a provocat, el încă nu are un rival serios pentru putere, au declarat cinci surse rusești de rang înalt apropiate procesului decizional.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *