ActualitateEconomie

Qatarul și România semnează un Memorandum de înțelegere în domeniul comunicațiilor electronice

Memorandumul de înțelegere a fost semnat la București, România, de către inginerul Ahmad Abdulla al-Muslemani, președintele CRA, și Valeriu Ștefan Zgonea, președintele ANCOM, în prezența premierului român Marcel Ciolacu.

Qatarul, reprezentat de Autoritatea de Reglementare în Comunicații (CRA), și România, reprezentată de Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM), au semnat un memorandum de înțelegere (MoU) pentru a coopera în domeniul comunicațiilor electronice, relatează Gulf Times citat de Rador Radio România. Memorandumul de înțelegere a fost semnat la București, România, de inginerul Ahmad Abdulla al-Muslemani, președintele CRA, și Valeriu Ștefan Zgonea, președintele ANCOM, în prezența premierului român Marcel Ciolacu. Memorandumul de înțelegere reflectă recunoașterea celor două părți cu privire la importanța cooperării în domeniul comunicațiilor electronice și dorința lor pentru un parteneriat fructuos și solid în ceea ce privește politica de comunicații electronice.

După cum se subliniază în Memorandumul de înțelegere, părțile vor coopera în domenii de interes comun, care includ politica de reglementare a sateliților, inclusiv monitorizarea frecvențelor sateliţilor și alte aspecte de reglementare ale comunicațiilor electronice. Această colaborare se va desfășura prin mai multe mijloace, inclusiv întâlniri, seminarii, cursuri de formare și ateliere. În plus, implică schimbul de expertiză, bune practici și informații tehnice relevante, precum și schimbul de opinii și, după caz, coordonarea pozițiilor și procedurilor comune în cadrul organizațiilor internaționale, împreună cu alte forme de cooperare care pot fi potrivite ambelor părți.
Al-Muslemani a subliniat că Memorandumul de înțelegere reflectă angajamentul Qatarului de a consolida cooperarea internațională și de a dezvolta sectorul telecomunicațiilor pentru a obține o dezvoltare durabilă și progres tehnologic. El a spus: „Credem în importanța cooperării internaționale eficiente pentru schimbul de experiență și cunoștințe, așa cum se demonstrează în acest memorandum de înțelegere, care ne consolidează relațiile cu România și deschide noi căi de cooperare în domeniu”. El a adăugat că Memorandumul de înțelegere face parte din eforturile CRA de a sprijini Viziunea Națională a Qatarului 2030 și obiectivele acesteia, subliniind importanța creării unui echilibru între o economie bazată pe petrol și o economie bazată pe cunoaștere, ajutând la diversificarea economiei țării și garantând o economie stabilă. și mediu de afaceri durabil.  

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *