Economie

Qatarul vrea relaţii de colaborare economică cu R. Moldova

Naif Jassim Alabduljabbar, însărcinat cu afaceri al Ambasadei Statului Qatar la Chişinău, a afirmat că ţara sa doreşte să îşi intensifice relaţiile de colaborare cu Republica Moldova. "Există mai multe domenii care prezintă interes pentru businessmenii din Qatar, precum industria agroalimentară, construcţii, farmaceutică ş.a. În această ordine de idei, misiunea diplomatică va asigura schimbul de informaţii dintre reprezentanţii mediului de afaceri din Moldova şi Qatar", a subliniat diplomatul.

Prezent la întrevedere, Abdullah Mohammed Al-abduljabbar, întreprinzător, a spus că doreşte să-şi extindă afacerea, iar Moldova oferă mai multe posibilităţi. "Ne interesează mărfurile fabricate anume în Moldova. Cunosc faptul că aveţi produse alimentare de calitate, bazate pe ingrediente naturale. Am putea importa materie primă şi conserve din fructe şi legume, apă potabilă şi minerală, sucuri, ciocolată. De asemenea, dorim să colaborăm cu producători de materialele de construcţie, mobilă, agenţi economici din industria farmaceutică", a mai menţionat businessmanul
din Qatar.

Menționăm că, potrivit datelor Biroului Naţional de Statistică, în anul 2013 volumul comerţului exterior al Republicii Moldova cu Statul Qatar s-a cifrat la 72,6 mii de dolari SUA, fiind constituit integral din importuri de mărfuri din Qatar. De la începutul anului curent nu au avut loc schimburi comerciale dintre Republica Moldova şi Qatar.

sursa: timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *