Ultima oră

(R. Leova) Referendumul local pentru revocarea primarului a eşuat

Potrivit datelor CEC, la urne s-au prezentat 78 de persoane din totalul celor 943 incluse în listele electorale. Astfel, rata de participare constituie doar 8,3%. Conform Codului electoral, referendumul se consideră valabil dacă la el au participat cel puţin 1/3 din numărul cetăţenilor cu drept de vot înscrişi în listele electorale.

Tot ieri au avut loc alegeri locale noi privind alegerea Consiliului comunal Cealîc din raionul Taraclia. La urne s-au prezentat 327 de persoane din totalul celor 688 incluse în listele electorale. Conform informaţiei preliminare, Partidul Comuniştilor din Republica Moldova a obţinut şase mandate de consilier, Partidul Democrat din Moldova şi Partidul Liberal Democrat din Moldova – cîte un mandat, iar cel de-al 9-lea mandat l-a obţinut un candidat independent.

CEC va face publice rezultatele finale ale alegerilor după ce consiliile electorale de circumscripţie vor prezenta toate documentele electorale în original.

Plebiscitul din Cneazevca, raionul Leova a fost iniţiat de către un grup de cetăţeni din această localitate, iar desfăşurarea alegerilor locale noi în Cealîc, Taraclia a fost determinată de dizolvarea Consiliului comunal în legătură cu neadoptarea de către acesta a deciziilor timp de şase luni consecutiv.

Sursa: moldpres.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *