Economie

R. Moldova a primit 283,3 milioane de lei din partea Suediei și Elveției: Banii sunt pentru compensații la facturi

Republica Moldova a recepționat circa 283,3 milioane de lei din contribuțiile Suediei și Elveției pentru asigurarea compensațiilor la factură pentru cele mai vulnerabile gospodării.

Tranșa a fost debursată pe contul Ministerului Finanțelor și va asigura oferirea de compensații utilizând mecanismul public Fondul de reducere a vulnerabilității energetice.

„Resursele financiare nerambursabile respective au fost enunțate de către Guvernele Suediei și Elveției în cadrul Conferinței ministeriale „Platforma de Sprijin pentru Republica Moldova” desfășurată la 21 noiembrie 2022, la Paris, și puse la dispoziție prin intermediul Programului Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD), acestea fiind planificate în bugetul de stat pentru anul curent”, amintește Ministerul Finanțelor.

Fondul de reducere a vulnerabilității energetice a fost instituit de Guvernul Republicii Moldova, cu sprijinul financiar al UE și al Guvernului Slovaciei, și are drept scop reducerea poverii financiare pentru cetățenii R. Moldova după majorarea tarifelor la gaze și energie electrică din cauza războiului declanșat de Federația Rusă în Ucraina.

Sursa Ziarul Național

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *