Editorial

R. Moldova, împărțită în două tabere: Leonia Tabără și Cristi Tabără

S-o pornim de acolo că televiziunile noastre, înțelegând într-un mod foarte „original” conceptul „pluralism de opinii” din care cauză calcă strâmb chiar și atunci când pornesc pe drumul cel drept. (Mâine, pe TIMPUL. MD, voi posta un articol dedicat exclusiv acestui subiect).

Când am văzut că la o emisiune cu o asemenea tematică a fost invitat și unul Leonia Tabără, m-am întrebat: de ce, cu ce scop a fost invitat acesta? L-a mai văzut pe la unele emisiuni, știu ce știe și ce poate…Lumea zice că acest Leonia Tabără e profesor universitar! Nu cred! Nu cred că învățământul universitar din RM s-a prăbușit atât de jos. Dar mai știi?!

Dar alta e problema: ce poate spune nou publicului acest „profesor”?! De ce eu, ca telespectator, sunt terorizat fără pic de milă, propunându-mi-se un nivel atât de degradat de gândire? Eu aș fi vrut să-i ascult pe ceilalți invitați, n-a fost însă să fie fiindcă toată emisiunea „s-a învârtit” în jurul acestui „profesor”, extras parcă dintr-o brigadă colhoznică din timpul celebrului sprâncenat de la Kremlin, tiz al lui Leonia Tabără – omonimul Leonea (Brejnev)! 

Urmăream „dialogul” dintre doi români – Leonia Tabără și Cristi Tabără – și mă gândeam: uite un produs sovietic sută la sută, „made in CCCR”, uite ce a făcut politica rusească deznaționalizare din Lionea Tabără! Dacă nu ne ocupau rușii și nu ne împărțeau în două TABERE, Lionea Tabără ar fi putut fi ca și Cristi Tabără.

Și mă mai gândeam: uite ce înseamnă „pluralism de opinii” la televiziunile proeuropene de la Chișinău!

Dar despre aceasta – mâine. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *