Economie

R. Moldova împrumută 90 de milioane de euro de la Japonia

Republica Moldova urmează să beneficieze cu un împrumut de peste 90 de milioane de euro oferit de Japonia pentru o perioadă de 40 de ani. Creditul este unul preferințial și va fi acordat prin intermediul Agenției Japoneze pentru Cooperare Internațională. Proiectul privind ratificarea acordurilor în acest sens au fost examinate la Comisia parlamentară pentru economie și la cea pentru politică externă, scrie Vocea Basarabiei.

Banii vor fi oferiți pentru acoperirea deficitului bugetar și pentru a sprijini reformele politice și instituționale ale Republicii Moldova, în mod special este vorba de redresarea economică, îmbunătățirea sistemului medical și a domeniului de afaceri prin promovarea întreprinderilor mici și mijlocii.

Mijloacele financiare vor putea fi debursate timp de doi ani de la data semnării acordului. Proiectele urmează să fie ratificate și de plenul Parlamentului.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

  1. Idiotilor, nu va mai imprumutati, caci sunteti incapabili sa dati banii inapoi ! Si cine va plati datoriile dupa voi ? Credeti oare ca sa sterg de la sine ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *