Politică

R. Moldova inclusă printre subiectele abordate de senatorii din România și ambasadorul SUA la București

Președintele Comisiei pentru politică externă din Senatul României, senatorul Petru Filip, împreună cu membri ai Comisiei, au avut ieri o întrevedere cu Hans G. Klemm, aflat într-o vizită de prezentare.

La întâlnire au mai participat, din partea Comisiei pentru politică externă, senatorii Gabriel Mutu, vicepreședintele Comisiei, Titus Corlățean, Șerban Valeca, Daniel Cristian Florian, Eugen Durbacă și Viorel-Riceard Badea, membri ai Comisiei.

Petru Filip a punctat, în deschiderea discuțiilor cu șeful misiunii SUA la București, importanța relațiilor strategice dintre România și SUA, trecând în revistă contextul regional și internațional deosebit de complex, atât din punctul de vedere al securității la Marea Neagră, cât și al presiunii pe care o resimte Europa în problematica refugiaților și al creșterii pericolului terorismului în lume.

De asemenea, președintele Comisiei pentru politică externă a subliniat importanța pe care o are cooperarea în domeniul apărării și prezența SUA în regiune, arătând totodată că România rămâne deschisă extinderii cooperării româno-americane în domeniul economic. A fost menționată atenția specială pe care România o acordă Republicii Moldova, precum și necesitatea continuării acțiunilor de sprijin față de parcursul democratic al Republicii Moldova și al Ucrainei, în contextul în care Parteneriatul Estic trece printr-un moment deosebit de dificil.

La rândul său, senatorul Viorel Badea a adus în atenție situația dificilă cu care se confruntă comunitățile românești din anumite regiuni din Republica Moldova și Ucraina, subliniind faptul că este foarte importantă continuarea eforturilor și acțiunilor comune de sprijinire a acestora, iar stimularea prezenței active a ONG-urilor în aceste state poate avea o contribuție semnificativă. 

sursa: infoprut.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *