Actualitate

R. Moldova interzice prin lege difuzarea de emisiuni de ştiri ruseşti la radio şi televiziune

Parlamentul Republicii Moldova a adoptat, joi, o lege ce interzice difuzarea de emisiuni de ştiri ruseşti în această ţară, unde tensiunile între forţele prooccidentale şi cele proruse s-au accentuat odată cu conflictul din Ucraina, informează AFP.

Potrivit acestei legi asupra “securităţii informaţiei”, este interzisă “transmiterea la radio şi la televiziune a emisiunilor de ştiri, militare, politice şi analitice ale unei ţări care nu a ratificat convenţia europeană privind televiziunea transfrontalieră”.

De asemenea, 50% dintre programele străine difuzate la televiziune trebuie să provină din Uniunea Europeană (UE), SUA sau din ţări semnatare ale acestei convenţii europene.

În mod concret, posturile de televiziune din Republica Moldova nu vor putea difuza decât filme, seriale, programe muzicale sau emisiuni de divertisment ruse.

În fapt, interdicţia de a difuza emisiuni de ştiri – care a fost deja decisă în 2017 şi apoi anulată în 2020 – este în vigoare de la începutul ofensivei ruse în Ucraina.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


comentarii

 1. Nu știu câtă ură pot genera în interiorul meu pentru actuala guvernare…
  O lege mai stupidă ca alta.
  Dar asta oare nu e manipulare de opinie? Fiecare este liber să decidă ce privește.
  Cine dracu vă credeți, să decideți pentru mine, ce să privesc eu?!
  Atâta obrăznicie și tupeu nu am întîlnit nici la o guvernare. Mi-i rușine pentru alegerea făcută.

  1. Stimata cetățeancă molotovenească n-ai decât să te uiți la ce vrei. Ideea este că nu se vor retransmite mizeriile rusești pe posturile oficiale cu licență publică. Internetul îți dă voie să îți admiri idolii și să te simți mândră că aparții ruskii mir. O lume “minunată” nu știu ce mai stai în RM. Du-te înapoi în moscălia ta și o să o duci minunat, nu o să îți îngrădească nimeni “drepturile și libertățile”. O să auzi lături propagandistice zilnic, grohăite în limba subspeciei moscălești de care aparții. Voi rușii sunteți cancerul lumii. Niște subdezvoltați cu pretenții.

  2. Stai calma, tanti! Faci si tu ca toti ruski-telecomandatii din RM: iti procuri antena si asculti Pravda Maskva la negru. Doar n-o sa ramaneti fara cuvantul domnului, dupa 80 de ani de tampire in masa!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *