Actualitate

R. Moldova negociază cu Rusia semnarea unui acord în domeniul migrației forței de muncă

O delegație compusă din reprezentanți ai Ministerului Muncii, Protecției Sociale și Familiei al Republicii Moldova, Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene și Biroului pentru Relații cu Diaspora a participat la o nouă rundă de consultări la Moscova, în perioada 2-3 noiembrie, curent, se menționează într-un comunicat al ministerului Muncii. 

Proiectul Acordului între Guvernul Republicii Moldova şi Guvernul Federaţiei Ruse privind colaborarea în domeniul migraţiei de muncă a fost elaborat în vederea intensificării şi consolidării cooperării între cele două state. Documentul prevede reglementarea migraţiei forței de muncă şi protecţia cetăţenilor Republicii Moldova care activeaza pe teritoriul Federaţiei Ruse, precum şi prevenirea migraţiei ilegale.

În cadrul discuțiilor, părțile au agreat conceptul proiectului, însă au reiterat necesitatea ajustării prevederilor Acordului la modificările operate în legislațiile naționale și cadrului instituțional în domeniul migrației de muncă ale ambelor state, care urmează a fi discutate la următoarea rundă de negocieri.

TIMPUL.MD

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *